Category: Новини Comments: 0

Спокоен сън с БиоАмика против колики

Родители на новородени бебета трябва да разберат, че коликите са нормално състояние в ранна детска възраст, а не разстройство, което изисква медицинско лечение и трябва да се паникьосват. А между другото, няма такова медицинско лекарство, (освен някои домашни илачи, одобрени от детегледачите, които се кълнат, че действа при бебетата, за които са се грижили); напротив, бебе с колики се нуждае от внимание и грижи и да се стремите да му предоставите ползотворен сън и почивка. Разбира се, родителите ще настояват, че се нуждаят от тях, което е напълно нормално, тъй като  дете, имащо тежки колики може да плаче и крещи непрестанно в рамките на 3-5 часа. Това разбива нервите на родителите и обрича на провал всеки опит за успокоение, но всичко това с времето ще отмине.

Приблизително 20 процента от новородените бебета през първите 2-3 седмици след раждането си проявяват симптоми за колики. Обикновено всичко отшумява в рамките на 4 месечна възраст, но има и случаи, където се наблюдават такива състояния и до 8 месечна възраст, но те са по-редки. Въпреки всичко няма трайно решение, с което да помогнете за отшумяване на тези симптоми най-добре да оставите природата да си свърши работата. Някои детегледачи, имащи опит с много бебета с колики, ни уверяват че има няколко ефективни техники за успокояване на коликите, като например да му предложите биберон, да го носите на ръце известно време, да го люшкате при пусната успокояваща музика, която ще го приспи.

Родителите се разменят, за да вземат бебето на ръце и да го носят на ръце за известно време, докато то се успокои. А партньора може да се отдаде за известно време на почивка. Могат също да изпеят някоя песен или да пуснат диск с релаксираща музика, предназначена за бебета, или някакъв инструментал, за да му помогнат да заспи.

Тези родители, които са инвестирали в бебешка количка, я считат за много полезна вещ. Те се възползват от възможността да поставят плачещото бебе в нея и да го разходят навън. Друга идея е топъл душ (не горещ, тъй като бебешката кожа е много нежна), после масажиране на коремчето на детето с бебешко олио или лосион и след това да увиване с кърпа, за да се затопли добре.

От както много доктори смятат, че източника на болки от колики може да бъде наличието на газ или алергени, съдържащи се в някои храни, кърмещите майки трябва да се консултира с диетолог по въпроси, свързани с това какви заместители трябва да използват, и да ги приложат към диетата си, за да могат да помогнат на бебето и да не обострят симптомите. Такива биха могли да бъдат кофеина, бобови храни и кръстоцветни зеленчуци. Не е гаранция обаче, че спирайки тези продукти, положението ще се подобри. Много майки коментират, че едното няма връзка с другото. Все пак може да опитате временно да ограничите или изключите напълно продуктите за известен период от време и да наблюдавате дали бебето ще покаже някакви симптоми на подобрение.

Понякога бебетата могат да бъдат нетолерантни към кравешко мляко или дори да имат лактозна непоносимост. За такива бебета се препоръчва соево базирано мляко и храни. Понякога въздух може да влезе през бебешкия храносмилателен тракт, ако са хранени от бутилка, което причинява допълнително колики. В такива случаи лекарите съветват да се сменят бибероните на старите шишета и бебетата да се оригват по-често по време и след хранене.

Ако всичко останало е обречено на провал, БиоАмика се препоръчва за новородени. Тъй като при някои бебета коликите са много мъчителни не само за самите тях, а и за околните. БиоАмика е доказано медицинско изделие, прието и доказано при борбата с коликите.

В крайна сметка бебето и грижещите се за него имат нужда почивка. Необходимо е да се опитат няколко метода, спрямо конкретния случай, тъй като не при всички бебета ефекта ще бъде един и същ.

Share this post


bg_BGBulgarian