Category: Новини Comments: 0

Какво не знаем за коластрата – безценната съставка на Биозин Кидс

Коластрата е най-важната храна, която новороденото може да получи от майка си, скоро след раждането. Тя е гъсто, жълтеникаво мляко, което се отделя от всеки бозайник в първите няколко дни след раждането. Фактор, който прави коластрата безценна за новородените е високата концентрация на антитела, които са от жизненоважно значение за предотвратяване на болести. Друг фактор е високата концентрация на калций, калий, протеини, мастноразтворими витамини, минерали и антитела.

Коластрата помага на новороденото да се справи с много болести до четири месечна възраст. В най-добрия случай, телетата трябва да получават мляко от майките си в рамките на три-четири часа от раждането. В случай, че не получат мляко в близките осем часа след раждането, те са изложени на сериозни здравословни проблеми през целия си живот. Проучванията доказват, че и за хората няма толкова питателна храна за новородените, както майчината коластра. Бебетата, които не са накърмени скоро след раждането си, могат да развият сериозни физиологични и психични разстройства докато израстват. Коластрата, произвеждана при хората е бедна на мазнини и богата на въглехидрати, които помагат за здравето на бебето. Тя осигурява на бебето антитела и левкоцити, които помагат на бебето да пребори някои заболявания. Като допълнение към всичко това, коластрата е изключително лесна за усвояване, което я прави идеалната първа храна за бебето.

Когато млякото, произведено в тялото на майката от коластра стане нормално мляко, нивото на общия протеин, мазнини и плътност намалява,а лактозата се увеличава. Благодарение на безбройните си предимства, много майки избират да дадат на децата си здравословна доза коластра, пред други възможни източници. В такива случаи говеждата коластра може да бъде добра алтернатива, тъй като коластрата, получено от крави, не е специфична за отделните видове и наподобява човешката.

Share this post


bg_BGBulgarian