Category: Новини Comments: 0

Kак коластрата подсилва имунитета?

Отслабване

Как жълтеникавата течност ще се отрази на някой, който иска да свали килограми? Като за начало, тя подобрява метаболизма, както и термогенезата и свива мастните клетки. Друго важно нещо, което трябва да знаете е, че коластрата помага да се поддържа и подобрява нашата мускулната маса, която използва тялото ни при изгарянето на мазнини. Също така тя съдържа хормони – като протеин, наречен лептин, който подтиска апетита и подпомага загубата на мазнини. Повечето хора, които спазват диети или взимат хапчета за отслабване преминават няколко етапа от загубата на тегло. Първото нещо, което се губи при много от продуктите днес е теглото на водата, после чистата мускулна маса и накрая мазнините. С коластра и лептин, тялото ни си запазва основната мускулна маса, така че когато губим тегло, губим мазнини и сантиметри. И когато направим така, че изгубим тези мазнини, нашата подобрена мускулна маса ще ни помогне да я запазим. Ето това е отговора защо коластрата е толкова важна и как ни помага да отслабнем и да запазим свалените килограми.

Поддържане на имунитета

Първото мляко съдържа също голяма палитра от различни имунни фактори, които ни помагат да преборим болестите, предотвратяват и бързо възстановяват от наранявания, и предпазват от инфекции. Докато растем, имунната ни система става по-малко ефективна, което кара тялото ни по-трудно да се предпазва само. Друга последица от застояла имунна система , е че тя става по-малко ефективна при премахването на токсини, които се изграждат в нашето тяло през времето. Изключително важно е ако искаме да останем здрави за дълго, да имаме ефективна имунна система. Отново, коластрата ни предоставя  още едно предимство за нашето здраве.

Против стареене

Коластрата притежава редица метаболитни фактори и такива, борещи се със стареенето, които ни помагат да направим тялото си здраво, и младо. Тя съдържа инсулин, който подпомага активното изграждане на клетки, подобрява костната маса, повишава еластичността на кожата, подобрява приема на хранителни вещества и повдига цялостно тонуса. При много хора, които приемат коластра се забелязва изчистване на кожата, заличаване на бръчките и повече прилив на енергия.

Коластрата е хранителна добавка, представена на пазара през 1995. Практикуващите Аюрведа (древна индийска система за природна и холистична медицина) винаги са използвали коластрата в техните експерименти.  Това се случило дори преди да бъде произведен първия антибиотик. В средата на 20 век, коластрата се е използвала за лечение на ревматичен артрит. Прилагала се е и за лечение на детски паралич.

Share this post


bg_BGBulgarian