Само през април при поръчка на два броя Биозин Кидс, Биозин таблетка, Биозин Мама, получавате подарък Рутазин

Category: Новини Comments: 0

Коластрата е най-малко 3 пъти по-ефективна от ваксинацията за предпазване от грип

Източник   :  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17456621

Профилактика на грипни епизоди с  прием на  коластра през устата  в сравнение с ваксинация при  здрави и рискови  пациенти със сърдечно-съдови  заболявания: Епидемиологичното изследване в Сан Валентино, Пескара ,Италия 1.04.2007г.

Оценява се ефикасността на 2-месечен прием на  коластра през устата  в превенцията на епизоди на грип в сравнение с противогрипната ваксинация. Групите включват здрави индивиди без профилактика и такива, които получават ваксинация и коластра. 

След 3 месеца проследяване броят на дните с грип е 3 пъти по-висок при пациентите без прием на коластра. Групата  с прием на коластра е имала 13 епизода срещу 14 в групата на коластра + ваксинация, 41 в групата без профилактика и 57 в  пациенти които не са приемали нищо.

Част 2 от проучването има подобен протокол с 65 високо рискови сърдечно-съдови пациента , всички от които са с профилактика.

 Честотата на усложненията и приемането в болница е по-висока в групата, която е получила само ваксиниране в сравнение с групата приемала  коластрата. 

Заключение: Коластрата, както при здрави индивиди, така и при пациенти с висок риск от сърдечно-съдови заболявания, е най-малко 3 пъти по-ефективна от ваксинацията за предпазване от грип и е много икономически изгодна.

Share this post