Category: Новини Comments: 0

Предимства на коластрата, използвана в Биозин продуктите ни

Като медицинско изделие, коластрата може да има чудесни предимства. Много хора я използват, за да се предпазят от евентуално възникнали здравословни проблеми и болести. От както коластрата се добива от крави, хората с алергии към млечни продукти не бива да взимат коластра. Въпреки това, абстрахирайки се от този факт, коластрата е медицинска добавка,която драстично може да подобри вашето психично и физиологично състояние.

Детоксикатор

Коластрата е продукт, който помага за детоксикациятата на тялото ви от вредни химикали. Към момента пазара е затрупан от много добавки, които ни убеждават да ги купим, но повечето са състав от множество не-синтетични материали, които вредят повече, отколкото да помагат. Обикновено тези продукти са пълни с фалшиви съставки, които вместо да пречистват тялото ви и да се разтворят в кръвта и клетките, всъщност носят със себе си нежелани и нездравословни странични ефекти.

Кръвна захар и диабет

Коластрата е добавка, която предпазва от диабет. Говеждата коластра съдържа компонент, подобен на молекулата на инсулина.

Предпазва от високо кръвно налягане

Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, коластрата може също да помогне да се предпазите от високо кръвно налягане. Като добавка, коластрата, която по състав е много здравословна и готова за консумация, е направена от говежди клетки и мляко. Направена е от мляко на прах и под формата на хапчета, която я прави лесна за прием. Тъй като лесно преминава през храносмилателната система, означава, че коластрата може лесно да се разпространи в кръвта.

Други здравни ползи

Други предимства на коластрата се отнася към цялостната човешка система, било то физиологична и психологична, като подобрява цялостната функция на тялото. Някои атлети използват коластра, докато спортуват, за да подобрят нивото си на представяне в даден спорт.

Начини на употреба

Коластрата е направена от мляко от наскоро родили крави. Въпреки всичко, хората рядко консумират коластра в течна форма. Вместо това предпочитат да я взимат под формата на прах или хапче. Коластрата е популярна добавка в средата на спортистите и често е допълнение към дневното им меню. Препоръчително е тя да бъде добавена към други храни или напитки. Докато хората произвеждат коластра основно за новородените, е препоръчително животинската коластра да се използва от възрастни. Имайте предвид, че не бива да се приемат повече от петстотин милиграма дневно.

Като добавка коластрата може да бъде намерена под формата на прах или хапче. Прахообразната формула често се смесва към течности, като вода, сок или здравословни шейкове. В зависимост от кулинарните ви възможности, може да включите добавката в пюрета, като ябълково пюре, намачкани картофи или йогурт. Тъй като тази субстанция е в прахообразна форма, ще бъде лесно да я добавите към всякакъв вид храни и течности.

Когато приемате хапче коластра, препоръчваме да приемете допълнително повече течности или храна. Храната, която ще консумирате не е от такова значение, но проучванията показват, че храна, богата на въглехидрати или протеини е най-подходяща в случая. Приема на хранителната добавка на празен стомах, не е препоръчително. Хапчетата стандартно се произвеждат в доза от петстотин милиграма, защото ще ви е удобно да я разделите на две дози по двеста и петдесет милиграма, в случай че желаете по-малка доза.

Share this post


bg_BGBulgarian