Category: Новини Comments: 0

Биозин съветва как да се предпазим от настинка и грип през зимните месеци

Най-доброто, което може да направите, за да подпомогнете имунната си система е да почивате достатъчно и за приемате правилния имуностимулант в правилни дози. Тялото ви не може да се бори с микробите без да е набавило енергията, от която се нуждае.
Друга причина, заради която се разболяваме през празниците, вярвате или не са всичките лакомства и вкусотии. Консумирането на бисквити, кексове, шоколади и сладкиши не снабдява тялото ни с витамини и минерали, които са ни нужни, за да сме здрави. Броколи, тикви, риган, кисело мляко, миди, зелен чай, чесън, джинджифил, червени чушки, куркума, са храни и подправки, които е доказано, че имат положителен ефект към здравето на имунната система. Така че оставете настрана бонбоните и се концентрирайте върху консумацията на подходящите храни за този сезон.
Ясно е, че когато навън е студено и вали сняг, често оставяме тренировките на заден план. Трудно е да тренирате вкъщи и да сте мотивирани през зимата. Все пак, това е друг фактор, който може да се отрази на имунната ви система. Поддържайки тялото си в добра форма, вие му помагате да се бори със заразите и ви поддържа здрави.
Така че, ако имате възможност и искате да се предпазите от настинка, старайте се да подсилите имунната си система – изберете Биозин Кидс за децата и Биозин таблети за възрастни.
Ако вече пиете имуностмуланти, но искате нещо допълнително, приемането на добър мултивитамин, може да помогне на тялото ви да бъде в добро здраве. Щом имате здрава имунна система, това е знак, че цялостото ви здравословно състояние е добро.
Какво причинява обикновената настинка?
Учени, лекари и изследователи, както и обикновените хора знаят, че това, което е причина за обикновена настинка, може да бъде един от 200 различни вируса. Знаем много за риновируса, който се развива лесно в лабораторна среда, но корона вирусите са смятани за най-големия причинител на симптомите на настинка.
Дали претопляне или охлаждане могат да бъдат причина за настинка?
Счита се за мит, че прекомерното охлаждане води до настинка. Проучвания показват, че хора, които са били охладени, ще се заразят с настинка толкова, колкото и хора, които не са били подлагани на охлаждане. Ако обаче вирус попадне в носа, повечето хора ще бъдат заразени с вирусно заболяване.
Кога е сезонът на настинките и грипа?
Смята се, че настинките настъпват най-често през есента и зимата. Грипната епидемията обикновено е в разгара си през зимните месеци – декември, януари и февруари. Въпреки че студеното време не е причина за обичайната настинка и грип, експертите смятат, че повечето грипни състояния се случват през зимата, защото хората прекарват повече време в затворени помещения, където вирусът може по-лесно да бъде разпространен. Изглежда че риновирусът по-добре оцелява, когато има ниска влажност.
Какви са симптомите на настинка и грип?
Вирусната инфекция причинява появата на симптоми, сходни с тези на обикновена настинка, – запушен нос, хрема, кашлица, болки в гърдите и ставите, повишена температура. Гърлото и синусите също могат да бъдат инфектирани. Симптомите на настинка и грип често са подобни и човек трудно може сам да прецени за кое от двете заболявания се касае. Това, по което можем да отличим грипа е треската, мускулните болки и високата температура, които обикновено се появяват при случаи на грип.
Може ли имуностимулантите да ни предпазят от настинка и грип?
Повечето проучвания показват, че приема на витамин Це, Цинк или имуностимулатни, които съдържат тези и други натурални съставки като Биозин, могат да подобрят имунната защита на организма и да намалят значително броя на настинките и грипа.

Share this post


bg_BGBulgarian